“Varför göra på något annat sätt?”

Jag såg väggen med det nyskapade konferensprogrammet för de kommande tre dagarna och tänkte så. Det var 2011 i Baltimore och min tredje “open space”-konferensupplevelse.

Detta deltagardrivna sätt att “konferera” vidgade min syn på möjligheter när vi vill upptäcka tillsammans. “Tänk när det här kommer till skolor, företag, föreningar ...” Om du ännu inte har upplevt det har du något roligt framför dig.

Hur går det till?

“Open space” är en konferens där deltagarna ansvarar för resultatet, vem som helst stå värd för en session. Nervöst, jag vet. Liksom i trädgårdsskötsel är frukten en följd av en tillåtande miljö. I ett företag fungerar därför open space då chefen understöder experimentet.

Då vi planerar evenemanget guidar jag er genom förberedelserna och under konferensen genom milstolparna. Därmed kan hela ert team njuta av deltagande.

Hur länge räcker konferensen?

En halv dag räcker för få en upplevelse. En dag är bäst. Två dagar ännu bättre.

Vad får vi ut av det?

1. Dokumentering av initiativen och idéerna
som uppstått under konferensen

2. En djupare gemenskap
Ni får förmodligen se individer bry sig och ta små risker. Då är det svårt att inte känna respekt, vilket fungerar positivt på alla nivåer av varande och presterande.

3. Nya färdigheter
Ni kan stå värdar för inbjudningsbaserade projekt på arbetsplatsen och annorstädes.

Om vi Blir intresserade gör vi vad?

Ni kan bjuda mig på kaffe, det är ett bra sätt att få veta mer. Eller om ni svarar på frågan nedan och väljer hur ni vill bli kontaktade så hör jag av mig.

kontaktform:

THOMAS PERRET
open space-facilitator

telefon: +358 40 502 0613
e-post: thomas [at] dooning.fi

Jag pratar finska, engelska och svenska.

bänk_slovenien.jpg

Om mig

Jag heter Thomas och jag älskar s.k. kollaborativa konferenser. I kretsarna kallas dessa ibland “unconferences” och den bästa modellen och också enklaste jag vet är open space. Jag vill att alla ska ha dessa upplevelser. Jag hoppas Finland blir det första land där alla kan “open space-konferera”. Vi har det i blodet med vår talkotradition och vi har goda förutsättningar genom en fäbless för enkelhet i lösningar. Och lösningar är vad open space handlar om.

Jämlikhet är i centrum av mina värderingar. Frihet och ansvar är för mig två sidor av samma mynt – när ett beslut är mitt att fatta, känner jag automatiskt ansvar.

visioN

Människor som inte lyckas låta bli att dansa när de jobbar

UPPDRAG

Underlätta framsteg genom tillit och stödande miljöer